Laudate Dominum!

Laudate Dominum!
Wo man singt, da laß' dich ruhig nieder, böse Menschen haben keine Lieder!

fredag den 19. februar 2010

Mogens Dahl: Julesalmer




GLADE JUL, DEJLIGE JUL. NORDISKE JULESANGE OG SALMER

Dirigenten Mogens Dahl har fået en idé og realiseret den efter devisen: lev dine drømme i stedet for at drømme dit liv!

På Islands Brygge i hjertet af København har han for et par uger siden åbnet ”Mogens Dahl Institut for musik, kor & direktion”. Sammen med kæresten, der er den succesrige fabrikant af pedalspanden Vipp, har han købt nogle meget store og gamle fabriksbygninger, bl.a. den tidl. Viking blyant fabrik, topmoderniseret og indrettet dem med den mest kræsne og raffinerede form for moderne design. Det er en æstetisk oplevelse bare at gå rundt i de lyse bygninger. I en selvstændig del af hele komplekset er der lavet flere koncertsale med tilhørende bespisningsfaciliteter. Her ansat et udsøgt kokkepersonale osv. Alt skal være helt i top. Kun det bedste er godt nok.
Lad os få nogle flere af den type self-built men, der med alle økonomiske og janteloviske odds imod sig, lægger ud på dybt vand og kækt satser alt.

På sit institut vil han formidle professionel assistance til dirigenter, kor og musikere, hyre solistiske verdensstjerner, indspille cd’ere og arrangere koncerter. En anden af hans forrygende, men lidet typisk danske ambition er det, at inddrage erhverslivet i et uset omfang i musikken. Spænde pengene for musikkens vogn! Genialt!

Dette leder direkte over i omtalen af hans prestigeprojekt, flagskibet ”Mogens Dahls Kammerkor”. Der er samme format over dette, som alt det andet han laver. Blot 16 håndplukkede sangere udgør det nys søsatte professionelle kor, der i deres jule-cd straks viser spændvidden i deres formåen. De 21 nordiske a capella julesalmer & sange sitrer og vibrerer af liv. Stærk dramatik veksler med det poetisk lyriske. Mogens Dahl kan få dem til det hele. Alle numrene er opfindsomt arr. af Henrik Metz , der også lader en sopran-saxofonist i verdensklasse, svenske Anders Paulsson, smyge sig smidigt ud og ind imellem såvel som over salmerne.
Her er mere en juleglimt – her er julegnister!
Naxos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar