Laudate Dominum!

Laudate Dominum!
Wo man singt, da laß' dich ruhig nieder, böse Menschen haben keine Lieder!

tirsdag den 23. februar 2010

Dagsland: Hymns - 2009


Dagsland: Hymns
Tag to musikere af allerbedste norske kaliber, Iver Kleive (piano/hammondorgel og kirkeorgel) og sangeren Sigvart Dagsland, og lad dem i mødes med en kendt ditto New Yorker el-guitarist og trompetist i det berømte Princeton universitets store katedrallignende kirke. Så er scenen sat for et helt utroligt heldigt produkt. Der er fra ende til anden sjæl og nerve i de 4 musikeres præstationer. Hvor klæder dog stort kirkeorgel, klaver og el-guitar (”pigtrådsguitar” eller guitar med distortion (forvrængning)) hinanden formidabelt godt.
Dagsland fortolker på engelsk 12 for størsteparten kendte sange, såsom Nærmere Gud til dig, O store Gud, Hvilken ven vi har i Jesus, Amacing grace osv. – men altså alle på engelsk. Alle giver Dagsland dem med sin rå og uslebne rytmiske stemme, der i de stille passager har en meget strygende og luftig karakter, et meget personligt og stærkt udtryk. De få instrumenter gør, at de alle er solistiske, og som sådan kan støtte og omslynge sangen med improvisatorisk lignende flot musik. Sangene bygges op fra det rolige enkle og pumpes til uanede begejstrings-højder af lækker klang og fylde.
Iver Kleive er mesteren selv, der har medvirket på over 200 pladeindspilninger, og som bruges i diverse lande og mange sammenhænge som den både fremragende klassiske og rytmiske klaver-/orgelspiller han er (er desuden kendt som dirigent og komponist). Han er Faderen i den kristne rytmiske klaverspilstradition i Norge, og viser i raffineret akkompagnement sit værd.
De venner jeg har spillet denne cd for, har straks begejstret sagt: HVAD er det? Musikken fænger! Et lækkert cover-outfit med diverse farvefotos fra optagelsen fremmer blot nydelsen.
Kirkelig Kulturversted

Ingen kommentarer:

Send en kommentar