Laudate Dominum!

Laudate Dominum!
Wo man singt, da laß' dich ruhig nieder, böse Menschen haben keine Lieder!

lørdag den 13. februar 2010

Kenneth W. Osbeck: Vær du mig nær - Bog - Anmeldelse - 2002


Kenneth W. Osbeck
Vær du mig nær
Lohses forlag
64 sider

Mange af de kendte kristne sange og salmer er ofte blevet til på baggrund af en eller anden stor oplevelse hos forfatteren. De kan være sprunget ud af stærke og dramatiske omstændigheder, hvor Guds omsorg, indgriben og tiltale har lagt sig som et ydre pres på den digteriske natur, så denne under et åndens drive har forfattet sin sang.

Sådanne stjernestunder er her i form af 28 udvalgte sange og deres baggrund udgivet i en læsevenlig publikation med indbydende billeder til hver situation.
Til hver sang afsættes der 2 store, men overskuelige sider med forskellige elementer, der bakker op om sangens tema. Overskrift, forfatternavn, indledende bibelord, melodien på noder, sangens tekst, gennemgang af sangen, 4-6 bibelvers som dagens ord, et par liniers ord til overvejelse og endelig et malet billede af forfatteren i en for sangen karakteristisk situation. Alt i alt bliver det til en fortrinlig bog, der f.eks. er velegnet til andagt, sådan som vi hos os har brugt den. Sangene er alle fra den gamle vækkelsestradition eller det tidligere europæiske kirkelige landskab. Så her møder vi selvfølgelig navne som Fanny Crosby, Ch. Wesley og Ch. Elliot, men også Bernhard af Clairvaux, Frans af Assisi og Martin Rinckhardt. Enhver vil kunne synge med på Nu takker alle Gud, Amacing Grace (Foundret jeg hører) og Hans navn er Underfuld. Forlaget burde dog i ethvert tilfælde have bragt den fulde melodi- nodelinie, og ikke som af og til kun omkvædet.
Hvorfor ikke lægge den under juletræet, og juleaften synge og læse om Stille nat, hellige nat, som også er med i denne lille perle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar